Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Suitsupeekoni-tomatipirukas

Kasutajate retseptid

Suitsupeekoni-tomatipirukas

sikku
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Kaheksale
Ettevalmistuseks 40 minutit + küpsetamiseks 50 minutit
Mahlase ja toitva suitsupeekoni-tomatipiruka tegemisel võid kasutada ka lahjemat kalkuni- toorsuitsusinki, mis annab hea suitsumaitse ja on tervislikum.
Põhi:
120 g võid
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 sl sidrunimahla
2 sl vett
Täidis:
200 g suitsupeekonit või toorsuitsusinki
pool porrut
200 g kirsstomateid
4 dl vahukoort
4 muna
2 dl riivitud juustu
soola ja musta pipart
2 sl hakitud tüümiani
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti – vormist u 5 cm suuremaks tükiks. Vooderda sellega 26 cm võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Pane see täidise valmistamise ajaks külma. Seejärel küpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175 kraadini. Hakitud suitsupeekonit pruunista pannil paar minutit. Lisa porruviilud ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Sega vahustamata vahukoor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale, aseta peale poolitatud kirsstomatid ja küpseta 40 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes