Uudiskiri Instagram Facebook
 

40-60 min

Retsept
portsjonile
450 g vedelat mett
250 g suhkrut
2 muna
1/2 tl ingveripulbrit
1 apelsini riivitud koor
500 g jahu
1 dl rõõska koort
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
Kaunistuseks:
3 dl tuhksuhkrut
2-3 spl kuuma vett
1 spl kakaod
mandleid või pähkleid
1. Keera ahi 170º C peale. Vala mesi kaussi. Lisa suhkur ning sega mesi ja suhkur ühtlaseks seguks. 2. Klopi munad ja koor väikeses kausis segamini ja lisa siis mee ja suhkru segule. 3. Sega vürtsid jahu hulka ja lisa segu puulusikat kasutades taignasse. 4. Määri ahjupann korralikult või või margariiniga. Kalla taigen pannile. Kraabi kauss kaabitsaga puhtaks. Tõsta pann ahju keskossa ja küpseta umbes 1 tund või kuni kook on küpse. 5. Võta pann ahjust välja ja lase koogil jahtuda. Kui see on jahtunud, lõika kook tükkideks - kui lõikad tükid mõõtmetega 6 x 4 cm, saad umbes 30 tükki. 6. Sega tuhksuhkur ja kuum vesi glasuuriks. Lisa poolele glasuurikogusele kakaod. Tõsta igale koogile veidi glasuuri, nii et saad osa kooke pruuni ja osa valge glasuuriga. Seda on lihtne teha spaatlida. Kaunista tervete, poolikute või purustatud mandlite või pähklitega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes