Kasutajate retseptid

Kaerakile

Keskmine hinne: 3.5 Autor: luuletäht
Kogus: 1 portsjon
Vala kaerajahule või kaerahelvestele leige vesi (30-40°C), sega puulusikaga hästi läbi ja pane sooja kohta käärima. Käärimisprotsessi kiirendamiseks võib segule lisada 1-2 sl leivajuuretist. Kui segu on hapu (soojas kohas umbes 1-2 päeva pärast), kurna läbi sõela, lisa vajaduse korral natuke vett, vala saadud jahune vedelik keedunõusse ja keeda pidevalt segades, kuni see muutub paksemaks kiletaoliseks pudruks. Seejärel maitsesta soola (suhkru) ja võiga. Soovi korral pane võisilm keskele. Serveeri kuumalt või külmalt koos piima või suhkruga. Hüva nõu: Proovi kaerakilet ka pannil pruunistatud seapekikuubikutega. Soovitatakse mitte kasuda kile valmistamisel kraanivett. (Miks? Ei tea!)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa