Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Valge šokolaadi tort jõhvikatega (vaarikatega)

Kasutajate retseptid

Valge šokolaadi tort jõhvikatega (vaarikatega)

xellax
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Põhi:
180 g kaeraküpsiseid või piparkooke nt Jyväshyvä või Digestive
75 g sulatatud võid
Täidis:
400 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
2 dl vahukoort või vahustuvat kooreasendajat
150 g valget šokolaadi nt Schogetten
3 tl zelatiini
2 sl vett
Kaunistamiseks:
5 dl värskeid või külmutatud jõhvikaid - olen kasutanud ka külmutatud vaarikaid
3 dl jõhvikamahla
2 dl zeleesuhkrut - kasutasin tavalist zelatiini
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Määri vormi servad võiga. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu vormi põhjale ja pane vorm külma. Paisuta zelatiin vees ja sulata kuumas veevannis. Sulata šokolaad veevannis. Vahusta koor. Mikserda kohupiimapasta suhkruga ja lisa peene nirena sulašokolaad, seejärel leige zelatiinilahus. Kalla segu peale kohe vahustatud koor ja tõsta ettevaatlikult segamini. Kalla segu kohe küpsisepõhjale ja pane kinnikaetult vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külma. Kuumuta mahl kastrulis, lisa zeleesuhkur, kuumuta segades keemiseni ja tõsta pliidilt ära. Laota külmas hoitud värsked jõhvikad või külmutatud marjad tardunult tordile. Nirista mahlalahus marjadele ja laselahtiselt pool tundi külmkapis tarduda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool