Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Uhke rabarbritort

Kasutajate retseptid

Uhke rabarbritort

Krissux
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Niisutamiseks:
1 dl rabarbri mahla
1 dl magusat valget veini
Täidis:
1 dl rabarbrimahla
1 dl magusat valet veini
1 dl suhkrut
4 munakollast
4 želatiinilehte
2 dl vahukoort
4 munavalget
½ dl tuhksuhkrut
Želee:
2 dl rabarbrimahla
2 želatiinilehte
1 dl tükeldatud rabarbrit
Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja jahu ning küpsetuspulber. Pane taigen 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15-20 minutit ja jahuta põhi. Keeda ½ kg rabarbrist mahl. Niisuta põhja rabarbrimahla-veini seguga. Täidise jaoks vala keedunõusse mahl, vein ja suhkur ning lase keema. Klopi munakollased lahti, lisa sellesse pidevalt segades vähehaaval kuum mahla-veinisegu. Vala segu tagasi keedunõusse ja kuumuta tasasel tulel pidevalt vahustades. Lisa želatiinilehed ja jahuta segu. Lisa jahtunud massile vahustatud koor. Vahusta munavalged tuhksuhkruga, sega ülejäänud täidisega ja lase tarretuda. Nüüd valmista želee Selleks lisa rabarbrimahlale leotatud želatiinilehed. Keeda rabarbritükke suhkruga maitsestatud vees ja nõruta korralikult. Vala osa želeest tordi pinnale, kaunista rabarbritükkidega ja vala ülejäänud želee peale. Pane tort külma. Vahetult enne serveerimist kaunista vahukoore ja maasikatega.

Märksõnad

rabarbritortuhke

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool