Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Banaanileib

üle 60 min

Retsept
portsjonile
125 g võid
2,5 dl demerara (või fariin) suhkrut
2 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani
1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. 2. Vahusta toasoe või demerara suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad. 3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas. 4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. 5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja seda määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - keeks on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale. Soovitus: soovi korral sega taina hulka ka 50-100 g tükeldatud Kreeka pähkleid.

Märksõnad

banaanileib

KOMMENTAARID

Anu 28.juuni 2018 19:00
Minu lemmik!asendasin osa nisujahust kookosjahuga ja lisasin mooniseemneid ja kookoshelbeid ka juurde!!Väga maitsev sai!
MT 21.märts 2017 15:33
Kõigile väga maitseb. Nisujahu olen ka pannud pooleks erinevate jahudega (mandli-kikerherne-
odrajahu jne) mida hetkel kodust leida on. Porgandit riivisin ka natuke sisse. Pähkleid, seemneid ...
Kasutaja 13.dets 2013 19:10
Mõnus ja maitsev leib sain ära kasutada mõned mustaks värvunud banaanid mis kasutamist ootasid, soovitan...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes