Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Maasika-rabarberi pirukas

Kasutajate retseptid

Maasika-rabarberi pirukas

Margit85522
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Taigen:
585 ml (2 2/3 kruusi) jahu
1 tl soola
170 ml (2/3 kruusi) õli
6 spl külma piima
Täidis:
310 ml (1 1/4) + 2 tl suhkurt
85 ml (1/3) jahu
1/4 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
750 ml (3 kruusi)poolitatud maasikaid
500 ml (2 kruusi)viilutatud rabarberit
2 spl tükeldatud võid
2 tl piima
Pane ahi kuuma 200 kraadini. Taigna tegemiseks sega jahu ja sool. Mõõda õli ja piim koos, kuid ära sega neid omavahel. Jaga taigen kaheks ning rulli need küpsetuspaberil u 26 cm suurusteks ringideks (üks veidi suuremaks). Täidise tegemiseks sega rabarberid ja maasikad, lisa suhkur ning teised kuivained. Sega hoolikalt need läbi. Pane suurem rullitud taigen pirukavormi põhja ning suru küljed korralikult kinni. Vala sisse täidis, mille peale pane või tükid. Teise rullitud taignaga kata pirukas kinni. Trimmi piruka ääred ilusaks. Määri pealt piimaga ning tee piruka kattesse väike sisselõige, et ahjus kuum õhk välja pääseks. Peale riputa veidi suhkrut. Küpseta 200 kraadi juures 50 min. Kui küpseb liiga kiiresti võib ääred katta fooliumiga. Enne serveerimist lasta u 1 h jahtuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke