Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Rukkileivakesed

Kasutajate retseptid

Rukkileivakesed

Kar3
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Taigna juuretis:
5 dl käesooja vett
4 dl rukkijahu
30 g pärm ( või 1 pakk kuivpärmi)
Sega ja lase seista 1,5 tundi.
Lisa:
3 dl rukkijahu
2 dl nisujahu
2 tl soola
1 spl suhkrut või mett või piirupit
Lisa ained vähehaval taigna hulka. Vormi taigen ümmargusteks pallideks ja vajuta laiaks jahuga kaetud laual. Teeleivakesele ka nägu kui on soov :-) Lase kerkida küpsetusplaadil rätiku all. Kerkinud leivakesed küpseta 240 C umbes pool tundi. Küpsetamise algul võid veepritsiga niisutada- siis leivakesed ei lõhene. Head isu!

Märksõnad

rukkileivakesed

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga