Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Napoleoni kook

Retsept
portsjonile
Tainas: 500 g nisujahu, 300 g magedat võid, 2 dl külma vett, 1 tl soola, 1 muna, või poest ostetud lehttaigen (1 kg).
Kreem: 1,5 l piima, 4 dl suhkrut, 6 muna, 1.5 dl nisujahu, 2 tl vanillisuhkrut.
Taigna valmistamine: Haki jahu võiga puruseks, lisa vesi, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit. Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks. Kreemi valmistamiseks kuumuta 1 1/3 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni. Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (mitte keeta!). Jahuta. Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes