Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Vahemere pirukas

Kasutajate retseptid

Vahemere pirukas

Secu
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
1kg (poe)lehttaigent (mitte pärmi-, vaid tavalist)
2-3 paprikat (punast või kollast)
2 pakki mozarellat (mina kasutan Vigala oma)
3-5 tomatit (oleneb suurusest)
värsket basiilikut
oliivõli
soola, pipart
Rullida taigen lahti, panna ahjuplaadile, torkida kahvliga auguliseks (muidu hakkab mullitama). Viilutada paprika, praadia kuumal pannil mõni minut, lisada natuke pipart ja soola. Panna taigen ahju, küpsetada 220 kraadi juures 15-20min, kuni on ilus kuldpruun. Viimasel 5min lisada ka paprikaviilud ja küpsetada koos nendega. (Algses retseptis pidi paprika kohe koos taignaga ahju panema, aga vähemalt minul kõrbes paprika selle aja peale hirmus ära). Siis taigen ahjust, laduda peale vaheldumisi viilutatud mozarella ja tomat, lisada maitse järgi soola ja pipart ja pista veel veidikeseks ahju, et juust natuke sulaks. (Seda teen ka ise, algse retsepti järgi ei peaks enam pärast juustu ja tomati lisamist ahju panema, võib proovida nii ja naa). Siis ahjust välja, piserdada peale natuke oliivõli ja ohtralt värsket paprikat. Ongi kõik.

Märksõnad

vahemerepirukas

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga