Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Mattu Marineeritud Kurgid

Kasutajate retseptid

Mattu Marineeritud Kurgid

maff009
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
Marinaad
1,2l Vesi (200ml * 6 klaasi )
3.sp Sool (3 sl Meresoola)
75g Suhkur (4 sl )
1.tl Sinepit ( Põltsamaa kange )
1. Loorber
3.sp Äädikas (30%)
1.tl Õli
5. Tera pipart
1. Küüslaugu küüs
3. Vürtsitera
10.g Mädarõigast
Kõik see panna keema külma veega ,kui keema hakkab siis keeta 10-15 min. Keetetud marinaad kurnata läbi sõela(võib ka mitte).
2kg Kurgid (mitte suuremaid kui 10-15 cm pikad ) Väikesed, täiesti värsked kurgid pestakse mitmes vees või kraani all voolavas vees hoolega puhtaks. Et kurgid jääksid kargemad, hoitakse neid 6-8 tundi külmas vees või külmas soolalahuses. Purgi põhja puistatakse pestud mustasõstralehed,till (koos varte, õite ja seemnetega), küüslaugutükikesi. ca 1-2 küünt.Ülemised kurgid võivad olla laotatud horisontaalselt, peale puistatakse ülejäänud lehed ja maitseained. 10-15. tükki pihlaka marju 10-15 tükki pohla marju Purgid täidetakse marinaadiga ääreni ja suletakse kohe keedetud metall- või klaaskaanega

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga