Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

kirsi-šokolaaditort

Kasutajate retseptid

kirsi-šokolaaditort

mitza
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
Tordipõhi:
150g võid või margariini
2 dl suhkrut
150g tumedat šokolaadi
1dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
6muna
Täidis:
5dl vahukoort
2 spl mett
u 700g kompotikirsse
3spl tumedat rummi
Kaunistuseks:
kakaod
u 100g jämedalt riivitud tumedat šokolaadi
Valmistamine: 1.Lülita ahi sisse ja keera 175 kraadile. Vahusta või ja suhkur. Sulata šokolaad kuumal vesivannil või mikrolaineahjus. 2.Sega küpsetuspulber jahuga. Eralda munavalged ja -kollased. Lisa munakollased ükshaaval võisegule, vahepeal hoolikalt segades. Lisa šokolaad ja jahu. 3.Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa taignale ja sega ettevaatlikult läbi. 4.Määri lahtikäiva äärega ümmargune küpsetusvorm võiga (läbimõõt u 24cm) ja puista jahuga üle(mina kasutasin küpsetuspaberit). Vala taigen vormi. 5.Küpseta ahju allosas u 30minutit( minul ta selle ajaga valmis küll polnud veel, niiet tuleb noaga torkida ja jälgida seda valmimist ) Lase vormis jahtuda. Lõika põhi kaheks kihiks. 6.Vahusta vahukoor. Lisa mesi (mina tegin suhkru ja vanilliga)Nõruta kirsid, jäta osa kompotivedelikku alles. Haki kirsid ning sega vahukoorega. 7.Sega rumm kompotivedelikuga. Aseta üks tordikiht vaagnale ja immuta. Tõsta pool kirsivahust tordipõhjale ja määri ühtlaselt laiali. 8.Aseta teine kiht peale ja immuta. Määri peale ülejäänud kirsivaht. Sõelu kakao (mina ei pannud) tordile ja puista üle riivitud šokolaadiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült