Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Moskva saiakesed

Kasutajate retseptid

Moskva saiakesed

azure
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
Tainas:
650 g nisujahu
1 dl suhkrut
100 g võid
2 muna
20 g pärmi
2 dl vett või piima
soola
Vormimiseks:90 g võid
Kreem:
1 sl nisujahu
2 sl suhkrut
10 kuni 12 g võid
1 muna
1 sl mannat
1.5 dl piima
soola
vanillisuhkrut
Pealepuistamiseks:tuhksuhkrut
Valmistamine: Valmista eelkergitusega pärmitainas, kihista see vormimiseks ettenähtud võiga. Pärast jahedas seismist rulli tainas lauale, lõika terava noaga ristkülikukujulised tainatükid. Keskele pane keedukreem, keera tainatüki nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Ümbriku lahtiste nurkade pool tuleb tainatüki kinnisurumisel osa kreemi nähtavale, mis saia kaunistab. Saiade lõikeääri ei tohi muljuda. Kreemi valmistamiseks pane piim, sool, vanill ja või potti ning kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval eelnevalt segatud jahu ja manna ning keeda kreem hoolikalt kloppides uuesti läbi. Lõpuks sega kreemisse suhkruga klopitud muna, kuumuta, aga ära keeda. Vormitud saiadel lase küpsetusplaadil kerkida, siis määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus helekuldseks. Valmis saiadele puista soovi korral tuhksuhkrut.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes