Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Väga mõnus õunakook. Meie pere lemmik, sest et maitseb hea. Minu lemmik, sest et lihtne teha.

Kasutajate retseptid

Väga mõnus õunakook. Meie pere lemmik, sest et maitseb hea. Minu lemmik, sest et lihtne teha.

soosaar
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
Üks ahjuplaat
1 plaat:
Koostisosad:
3 klaasi nisujahu,
1,5 klaasi rukkijahu,
1,5 klaasi kaerahelbeid,
1 kuni 1,5 klaasi suhkrut,
450 grammi küpsetusmargariini või võid
2 teelusikat kaneeli,
ca 1,5 liitrit tükeldatud õunu (koorida ei ole vaja),
2 muna,
2 klaasi kohvikoort või rammusat piima (mina panen lehmapiima)
Mõõda kaussi jahu, rukkijahu, kaerahelbed, 0,5 klaasi suhkrut. Sega segi. Lõigu sisse margariin (või või). Sega. Vala see kõik pannile (küpsetuspaber alla) ja patsuta käega tasaseks. Pista ahju (240 kraadi) umbes 20 minutiks, kuni tõmbub helepruuniks. Sellel ajal klopi munad ülejäänud suhkruga (kergelt, nii et suhkur enam kausi põhja ei jääks) ja vala selle sisse koor või piim. Saab mitte-isuäratav veniv segu. Nüüd võta põhi ahjust välja, vala peale õunatükid. Nende peale puista ülejäänud suhkur segatuna kaneeliga. Lõpuks vala peale muna-koore segu. Uuesti ahju. Ja eks ise vaata, millal valmis on. Kirjutades tundub üsna töörohke olevat, kuid tegelikult on üks lihtsamaid kooke, mida teinud olen. Muide, kiirel ajal olen põhja-taigna mitu päeva varem valmis teinud ja hoian külmkapis. Midagi ei juhtu. Veel: margariini on kerge lõikuda nii: Lõigu kangid, mille paksus on umbes 1 cm. Pista see kang otsapidi jahuvärgi sisse ja seal sees muudkui haki noaga. Sega kergelt ja võta uus kang. Nii ei jää tükid üksteise külge kinni.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes