Kasutajate retseptid

Härmas koogikesed

Keskmine hinne: 3.5 Autor: täpikeseke
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 5 portsjonit
Retsept Maire Suitsu kokaraamatust. Sulata kõige pealt rasv ja lase jahtuda. Mikserda toasoojad munad suhkruga heledaks tihedaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu peale, lisa toaleige piim ning sega lusikaga taignaks. Viimasena lisa sulatatud margariin ja sega ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 175 kraadi juures 25 minutit ehk kuni koogi pind on pruunistunud. Valmista mõni minut enne koogi ahjust võtmist glasuur, sulatades margariini ja lisades sellele kohe ülejäänud ained. Võta kook ahjust, nirista glasuur ühtlaselt koogi peale ja lükka laia noa või spaatliga ühtlaselt laiali. Riputa pinnale kookoshelbéid, noaga peenestatud mandleid või pähkleid või valget pärlsuhkrut. Puiste ärgu olgu liiga paks, sest siit-sealt välja piiluv pruun glasuur tekitab värvikontrasti ja lisab efektsust. Lase täielikult jahtuda ning lõika (õigemini sae!) suure saagnoaga väikesteks ühesuurusteks tükkideks. *Omalt poolt lisaksin, et taigna kallasin ise südamekujulistesse madalatesse vormidesse, kuna nii oli tulemus tiba ilusam, kui plaadile valatud koogil. Ning kui tervele suurele plaadile taigen laiali valada, jääb kook pärast õhuke, nagu küpsis. Soovitan kasutada erinevate kujudega väikseid vorme. Puiste asemel kasutasin purustatud mandleid, kuna ei ole ise suur kookosesõber. Aga kooki on lihtne valmistada ja tulemus hästi hästi magus :)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa