Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
20 0,5 m seasoolt
1,5 -2 l verd
2,5 kg odrakruupi
1,5 kg läbikasvanud sealiha
0,5 kg suitsusinki või seapõske
2 punti majoraani (vorstirohi)
peenpipart,köömneid,soola,loorberlehte
10 keskmist mugulsibult
1 küüslauk
Pese kruubid puhtaks ja pane ööks ajaks likku.Hommikul pane kruubid vaiksel tulel keem. Sink ja liha tee kuubikuteks ja prae,lõpuks lisa hakitud sibul ja prae seni kuni sibul muutub klaasjaks.Praetud liha võid kruupide peale lisada.Kruupe ära päris pehmeks keeda. Kuum puder pane jahtuma.Vahepeal võid kaussi valmis pudistada vorstirohu,väldi puitund osi.Lisa maitse järgi köömneid,soola,peenpipart,purustatud loorberlehti ja hakitud küüslauk. Kui kruubipuder pole enam tuline too see külmast ja lisa kaussi valmis tehtud segu ja veri sega läbi.Kui veri on soolane pead sellega enne arvestama ja soola mitte panema. Nüüd polegi muud kui lehtelr soole otsa ja pudru pulgaga sisse.Vorsti otsad lõimega kinni siduda. Pärast tuleb vorstid 3 - 4 kaupa 90 kraadises vees kupatada umbes 10 -15 minutit Kontrollida saab sukanõelaga.Torka auk ja kui sealt enam punast verd ei voola on valmis Mõne nõelaaugu võid ka selleks teha et vorstid puruks ei läheks.Valmis vorstid jahtuma ja kuivama.Polegi muud jäänud kui ahju praadima. Soovitan julgelt proovida lõpptulemus on seda väärt. Soovitan julget pealehakkamist lõpptulemus on seda väärt

Märksõnad

verivorst

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool