Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Koorejäätis

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3,5 tassi piima
0,5 tl riivitud sidrunikoort
6 munakollast
0,5 tassi suhkrut
1. Valmista kreem. Kuumuta piim koos sidrunikoorega väikeses kastrulis. Võta pliidilt kohe, kui hakkavad tekkima mullid - ära lase keema minna. 2. Klopi munakollaseid vispli või mikseriga. Lisa järk-järgult suhkur ja jätka kloppimist umbes 5 minutit, kuni segu on helekollane. Lisa munasegule aeglaselt, tilkhaaval piim. 3. Kui kogu piim on lisatud, vala segu kahekordse keedunüu ülemisse ossa või kaussi, mis on pandud keeva veega nõu kohale. Seda keskmisel temperaturil, kuni vesi nõus keema hakkab ja kreem paksenem sedavõrd, et katab kergelt lusika, võta pliidilt ja lase jahtuda. 4. Külmuta jäätisemasinas, järgides tootejuhendit. Gelato on valmis, kui see on tihke, ent pehme. 5. Kui sul pole jäätisemasinat, siis vala segu metall- või plastmassanumasse ja külmuta sügavkülmas umbes 3 tundi. Võta välja ja lõika 3 tükiks. Pane köögikombaini anumasse ja valmista ühtlane segu. Pane tagasi sügavkülma ja külmuta. Korda külmutamise ja tükeldamise protsessi 2-3 korda, kuni jäätis on ühtlase konsistentsiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp