Kasutajate retseptid

Šokolaadikiivi-jäätisetort

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Naamah
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 7 portsjonit
Klopi muna ja suhkur vahule.Sega vahu hulka jahu,millele on lisatud küpsetuspulber. Kalla taigen ümmargusse vormi umbes 21cm läbimõõduga rasvaga määritud ( kui on suurem vorm,siis veidi suurendada tordipõhja kogusi,et oleks paraja paksusega tordipõhi).Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.Võta kook ahjust.Kummuta vormist välja ja lase jahtuda.Pese ja koori kiivit täidiseks 200-300 g, siis tükelda eraldi kaussi koos maasikajäätisega ja lisa vanillisuhkur, õunaliköör, banaan.Sega ained mikseris hoolikalt ära ( võivad jääda kiivi tükikesed ka täidises, et ei pea täielikult puruks mikserdama). Lõika tordipõhi kaheks plaadiks.Pane üks plaat serveeritud taldrikusse, määri paksult täidis peale ja pane tordipõhja teine plaat peale ning pane täidis sinna ka peale.Pane külmkappi (kui on sügav kümas ruumi,siis võite lisada sinna,siis täidis tahkub paremini). Klopi koor vahule.Lõika ülejäänud kiivid viiludeks.Sulata umbes 100g šokolaadi eraldi nõus kuumas vees koos õliga.Kalla sula šokolaad kas väiksesse südame vormi või tähekese vormi ning pane sügav külma, et see tahkeks muutub.Üle jäänud šokolaad riivi või purusta väikesteks tükkideks. Võta tort külmutusest ja kaunista vahukoorega,kiivi ja šokolaadi puruga ning keskele pane šokolaadi süda või tähekese, mis oled vormi valanud. Märkus: Kiivit võib asendada praktiliselt kõigega,kas maasikaga või millegi muuga, jäätisega ja likööriga sama.Kui vanillisuhkrut ei soovi panna võib ka lahustavat kohvi. Head kokkamist!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa