Uudiskiri Instagram Facebook
 

20-40 min

Retsept
portsjonile
Koostis:
200 g purustatud (kakaoga) küpsiseid või piparkooke
80 g sulatatud võid
Mangotäidis:
500 g kvaliteetset püreestatud mangot (võib kasutada ka nt virsikuid)
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl 35% rõõska koort
3 sl suhkrut
1 väikse sidruni mahl
8 lehte želatiini (kui on puru-zelatiin, siis umbes 15-20gr)
Kaunistuseks:
pistaatsiapähkleid, küpsisepuru vm mis aga meeldib ja pähe tuleb
Tegin seda torti esimest korda ja kuna see oli nii lihtne ja õnnestus ka esimesel korral, siis lisan retsepti ka kõikidele huvilistele proovimiseks. Kõigepealt tambi küpsised* pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda reeglina ei teinud. Pane želatiinilehed** külma vette ligunema 5-10 minutiks. Sega suures kausis mangopüree*** ja jogurt. Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka. Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka. Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma. Kaunista nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga.

KOMMENTAARID

nimi 05.dets 2016 10:32
Üks lemmikuid torte. Suvisel soojal ajal parim, hea kerge suutäis. Sobib väga hästi, kui meeldivad puuviljased, kerged ja mitte nii magusad tordid, kuna suhkrukogust hea lihtne kohandada. Nõustun tegijaga, et on lihtne ja eksimiseks palju ruumi pole.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes