Kasutajate retseptid

Lasanje

Keskmine hinne: 3.5 Autor: svetar
Kogus: 8 portsjonit
Esmalt valmista Bolognese kaste. Haki peekon. Kuumuta suures kaanega potis õli, lisa peekonitükid ja prae paar minutit, kuni peekon on kergelt kuldne. Lisa tükeldatud sibul, küüslauk, porgand ja seller ning prae aeg-ajalt segades umbes 7-8 minutit, kuni köögiviljad pehmenema hakkavad. Lisa pune ja hakkliha ja kuumuta paar minutit (pruunistada pole vaja). Lisa tomatipasta, suhkur, purustatud tomatid ja vesi, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta umbes 45-60 minutit, kastet aeg-ajalt segades. Lasanje komplekteerimine: Võta suuremat sorti ahjuvorm (minu vorm on suurusega 34x25x5 cm) ning pane põhjale umbes kolmandik hakklihakastmest. Laota peale lasanjeplaadid (vajadusel murra osa plaate tükkideks, et kogu kaste oleks plaatidega ühekordselt kaetud). Nüüd määri peale pool hapukoorest või creme fraiche&#039st, maitsesta soola-pipraga ning puista peale kolmandik riivjuustust. Siia peale kolmandik hakklihakastmest, siis kiht lasanjeplaate, hapukoort, sool-pipar, riivjuust. Peale jaota ülejäänud hakklihakaste, veidike riivjuustu ning kõige peale laota tomativiilud. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Siis eemalda foolium ning küpseta veel 25-30 minutit, kuni lasanjeplaadid on pehmed (kontrolli nt väikese noaga). Võta lasanje ahjust välja. Enne lahtilõikamist lase lasanjelt 15-20 minutit &#034taheneda&#034 - siis püsivad kihid kenasti koos. Retsept on üsnagi tugevasti mugandatud Jamie Oliveri raamatust &#034Ministry of Food&#034. Kasutasin Barilla lasanjeplaate, Valio 20% hapukoort, Valio Forte juustu. Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa