Kasutajate retseptid

Mangotort

Keskmine hinne: 3.5 Autor: svetar
Kogus: 6 portsjonit
Kõigepealt tambi küpsised* pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda reeglina ei tee). Pane želatiinilehed** külma vette ligunema 5-10 minutiks. Sega suures kausis mangopüree*** ja jogurt. Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka. Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka. Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma. Kaunista nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga. * Mina kasutasin piparkoogipuru ja Revali küpsiseid pooleks. ** Kui soovid kooki nelja tunni pärast serveerida, siis võta 10 želatiinilehte (e. 2,5 sl) *** Meie kasutasime &#034East End&#034 Alphonso mangodest tehtud püreed (92% mango viljaliha, suhkur, sidrunhape; vt fotot). Purk maksab umbes 50 krooni, maaletooja Piprapood (www.pipar.ee). Hästi maitsev mangopüree ja igati oma veidi kallimat hinda väärt. Kui kasutada tavalist mangokonservi, siis peab arvestama, et oleks 500 g viljaliha. Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa