Kasutajate retseptid

Pitsataigen 'Jamie Oliveri moodi'

Keskmine hinne: 4.05 Autor: relxy
Kogus: 1 portsjon
Annab välja 6-8 keskmise suurusega õhukest pitsapõhja See on suurepärane usaldusväärne igapäevane pitsataigen, mida saab kasutada ka saiaküpsetamiseks. Kõige parem on seda valmistada Itaalia “Tipo 00” jahust, mis on peenem kui tavaline jahu ja annab taignale uskumatult siidise tekstuuri. Vaata Itaalia delikatessipoodidest või parematest kaubanduskeskustest. Kui kasutad selle asemel saiajahu, veendu, et see oleks kõrge gluteenisisaldusega, sest see tagab hea ja elastse taigna, mida sul vaja ongi. Soovi korral võid värvi ja maitse jaoks segada juurde veidi mannajahu. Lase jahu(d) läbi sõela puhtale tööpinnale ja tee keskele kaevu moodi tühik. Sega kannus kokku pärm, suhkur, oliiviõli ja vesi, jäta mõneks minutiks seisma ja siis vala “kaevu”. Kahvlit kasutades sega ümberkaudne jahu vähehaaval vedelikuga. Jätka segamist, lisades järjest rohkem jahu ja lõpuks sega kogu jahu puhaste kätega sisse. Sõtku, kuni saad sileda ja vetruva taigna. Aseta taignapall suurde jahuga määritud kaussi ja puista ka pealt jahuga üle. Kata kauss niiske rätikuga ja pane umbes tunniks sooja ruumi, kuni taigen on kaks korda suuremaks kerkinud. Nüüd tõsta taigen jahuga kokkumääritud tööpinnale ja sõtku seda veidi kätega igalt poolt ja igapidi, et õhk välja tuleks. Taignat võid kasutada kohe või hoida säilituskilesse pakituna külmkapis (või sügavkülmas) seni, kuni teda vaja läheb. Kui kasutad kohe, jaga taigen nii mitmeks väiksemaks pallikeseks, kui palju pitsasid soovid teha – sellest taignakogusest piisab kuue kuni kaheksa keskmise suurusega pitsa valmistamiseks. Ajalises mõttes läheb pitsapõhjade rullimisele enne küpsetamist 15-20 minutit. Kuid ära neid pärast valmisrullimist mitmeks tunniks seisma jäta. Kui sa taigna ette valmis teed, on parem seda säilituskilesse pakituna külmkapis hoida. Kuid kui sa just tahad põhjad valmis teha, et külaliste saabudes oleks üks töö vähem teha, siis rulli taigen umbes poole sentimeetri paksusteks ringideks ja aseta natuke suurematele oliiviõliga määritud ja jahuga üle puistatud fooliumist rõngastele. Siis võid nad panna üksteise otsa, katta säilituskilega ja pista külmkappi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 04.mai 2015 06:58
Ja, 1 g kuivpärmi kohta läheb vaja 2 g presspärmi. Sulatage see suhkruga üles ja lisage leige vesi, seejärel jahusegu.
Katsetaja 01.mai 2015 18:26
Kas kuivpärmi asemel võiks ka tavalist pärmi kasutada? Kui jah, siis kui palju?
1