Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kapsapirukas

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g lehttainast (sobib ka soolane muretainas)
500 g värsket kapsast
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
2 keedetud muna
100 g kodujuustu
100 g riivjuustu
2 muna
100 g hapukoort
Hakkida kapsas peeneks ja hautada poolpehmeks. Maitsestada soola, suhkru ja tilliga ning nõrutada kuivaks. Segada kapsamass keedetud munade ja kodujuustuga. Tainas rullida ja vooderada sellega 26 cm läbimõõduka pirukavorm (põhi ja seinad) ning lasta põhjal eelküpseda 225-kraadises ahjus 10 minutit. Soovitatav on eelküpsetamisajaks vooderdada taina servad fooliumiga, et need alla ei vajuks. Eelküpsetatud tainale laotada kapsamass ja puistada üle riivjuustuga. Peale valada munade ja hapukoore segu. Kapsapirukat küpsetada 200-kraadises ahjus 30 minutit. (retsept pärineb raamatust Pirukad 2) PS. Kevadel on eriti meeldiv süüa kapsapirukat koos kodumaise toorsalatiga (redis, rohelised salatilehed, murulauk).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes