Kasutajate retseptid

Sidruni pirukas

Keskmine hinne: 4 Autor: Valentiina
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Sega jahu rasv ja vesi kiiresti taignaks. Lase jahedas seista umbes tund aega. Sel ajal kui taigen imendub, tee täidis. Lase vesi ja või potis keema. Klopi munarebud ja suhkur vahule lisa nisujahu. Kalla keev või-veesegu vahustatud rebu hulka, kogu aeg tugevasti klopides. Maitsesta sidruni mahla ja -koorega. Tõsta pott nõrgale tulele. Klopi, kuni täidis tõmbub paksuks. Tõsta pott külma vette jahtuma. Sega täidist jahtumise ajal paar korda. Rulli taigen plaadiks või suru see umbes 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtele. Toesta servad fooliumiribaga. Küpseta põhja ahju alumises osas 225 kraadi juures umbes 10 min. Jahuta põhi. Klopi munavalged kõvaks vahuks. Sega suhkur vahu hulka ja vahusta veel. Kata põhi täidisega ja see omakorda vahustatud munavalgega. Kuumuta 150 kraadises ahjus 10-15 min, kuni bezee küpseb ja pruunistub kregelt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa