Kasutajate retseptid

Masala chai (e. India tee)

Keskmine hinne: 3.5 Autor: minnit
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Pane vesi potti keema (kõrgel temperatuuril), lisa teepulber/-lehed. Roheline kardemon ja nelgitõlvikud uhmerdada peeneks (võib ka masinpeenestada, kuid uhmriga on ehk maitsvam) ja lisada potti. Värske ingver (ei pea koorima!) lõikuda ribadeks/tükkideks ja lisada potti. Kui kasutad pulbreid, siis need lihtsalt lisada. Kui soovid lisada kaneeli, siis lisa ka see nüüd. Lisa suhkur, lase kogu kupatus keema ja keeda veidi aega (nt paar minutit). Lisa piim (endiselt on temperatuur kõrge). Kui segu keema hakkab, puhu või loksuta õrnalt keeva piima vaht madalale tagasi (et üle ei keeks) ja reguleeri pliit keskmisele-madalale kuumusele. Keeda chai-segu veel vähemalt 5 minutit (mida mesisemat/magusamat chai&#039d soovid, seda kauem keeda - esimesel korral võid aga 5 minutit keeta). Valmis chai kurna läbi sõela (pisike teesõel sobib) kruusidesse/kannu ja serveeri kuumalt. Märkused: - Teepulbrina võib kasutada ka rohelist v. muud maitsestatud teed, kuid siis pead arvestama kõrvalmaitsega. Meile sobib Dilmah tavaline must tee, see on kättesaadav ja hea hinna-kvaliteedi vahekorraga. - Nelk, ingver ja kaneel on kättesaadav igast suuremast poest. Rohelist koriandrit leiab Tln Kaubamajast, Stockmannist ja Pipra Poest. - Maitseainetest võib kasutada ainult ingveri, või ka muid erinevaid kombinatsioone. Koriander-nelk-ingver on klassikaline chai. Lisada võib aga näiteks ka tavalist terapipart (nt 2-4 tera). - Meie teeme mõnikord suurema koguse chai&#039d ning hoiame seda termoses. Värske on loomulikult alati maitsvam, aga saab ka nii. - Maitseainete pulbreid kasutades olge kindlad, et need on värsked - nii on maitse hoopis parem! Seetõttu on ka värskelt uhmerdatud maitseaineid mõnusam kasutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa