Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Vanaema meetort

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Taigen
O,5 pakki võid
2 spl mett
1spl konjakit või viina
3 muna
2tl soodat
800 kg jahu
Kreem
200g suhkrut
1 muna
1spl jahu
1spl tärklist
0,5 l piima
veidi vaniljet
1 pakk toasooja võid
Taigen Taignakauss asetada keeva vette. Kaussi panna 0,5 pakki võid, 200 g suhkrut, 2 spl mett, 1spl konjakit või viina. Segada kuni kõik on ühtlane. Eraldi tassis kloppida lahti 3 muna, lisada soojale segule kausis (pidevalt segades). Riputada peale 2 tl soodat. Segada seni kuni mass muutub heledaks ja kahekordistub mahult. Lisada juurde 500-600g jahu. Segada. Lauale puistata 200 g jahu. Selle peale valada soe taigen. Vormida piklikuks ja jagada 9-10-neks osaks. Iga osa rullida ja küpsetada jahuga üle puistatud plaadil umbes 3 minutit. Ahjust võttes kohe plaadil lõigata välja kausi või potikaane abil sobiv ketas. Jahtunult muutub rabedaks nagu vahvel. Lõikamisel tekkinud servad purustada ja kasutada tordi kaunistamiseks. Kreem Suhkur, muna, jahu ja tärklis segada ja valada peale 0,5 l piima, asetada kuuma vee vannile ja pidevalt segades kuumutada kuni muutub paksuks. Segu jahutada. Segada maitseks juurde veidi vaniljet. Segada juurde 1 pakk toasooja võid. Hõõruda ühtlaseks kreemiks. Kihid määrida kreemiga ja asetada ülestikku. määrida kogu kook kreemiga üle ja peale puistata purud. Kõigile väga armsaks saanud retseptipärand vanaemalt.

Märksõnad

meetortvanaema

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga