Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1,5 l käesooja vett
4-5 spl juuretist (võib ka rohkem)
150-250 g suhkrut
8 tl soola
5 spl linaseemneid
1,8-2 kg rukkijahu
Meelepärased lisandid:seemned,ürdid,pähklid,kuivat.puuviljad.
Aeg koos hapnemise ja kerkimisega 24-30 tundi. Küpsetamisaeg 60-70 min. 1 päev: Sega suures kausis juuretis sooja veega,lisa jahu (2 kl umbes),et tekiks paks kört.Katke kauss kilega ning jäta sooja kohta (25-28 C)hapnema. 2 päev: Vähemalt 16 tundi hiljem sega tainas valmis - lisa sool,suhkur,oma meelepärased seemned ja siis ülejäänud jahu,sega korralikult läbi (ei vaja sõtkumist).Paksust taignast vormida pätsid.Silu pealt külma vette kastetud käega ning lükake näpuga sisse augukesed,et saaksid kerkimist jälgida. Pane pätsid 4-6 tunniks sooja ruumi kerkima.Kui taigna kogus on kahekordistunud,võib küpsetama hakata. 250 c - 20 min. 220 c - 10-15 min. 200c - 10-15 min. 180c juures lõpuni Valmis leib panna jahtuma märja rätiku alla,et koorik kõvaks ei läheks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült