Kasutajate retseptid

Martsipani jõhvika küpsised

Keskmine hinne: 3.5 Autor: adelina
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega jahvatatud mandlid, jahu ja küpsetuspulber. Lisa riivitud martsipan ja sega. Teises kausis vahusta toasoe või suhruga (võid ka miksriga vahustada), kui segu on hele ja vahus lisa munavalge ja mandliekstrakt. Vahusta miksriga kuni segu on jällegi vahus. Nüüd sega võisegule juurde martsipani-mandli-jahusegu ja lisa kuivatatud jõhvikad (võib kasutada ka teisi kuivatatud marju või puuvilju). Esialgu tundub, et taigen ei lähe kokku, aga jätka sõtkumist ning lõpuks peaks tulema ilus taignamass. Ole kannatlik, sest see võtab aega, kuni martsipan taignasse tõmbub. Vahel jätan ka pisikesed martsipanitükid sisse, ega sellest midagi ei juhtu. Kata taigen köögikilega või pane kilekotti ja ööseks sügavkülma. Kui oled valmis küpsiseid tegema, võta taigen sügavkülmast, lase natuke toatemperatuuril seista, et natukene pehmemaks läheks ja kuskil 2.5cm diameetriga pallikesed saaksid veeretada(oleks hea, kui igasse pallikesse ka mõni jõhvikas jääks). Aseta pallid küpsetuspaberile kaetud plaadile (jättes iga palli vahele u 4-5cm ruumi) ja küpseta 180C ahjus umbes 15-20 minutit või kuni pealt kuldpruunid. Väga nämmad, terve suguvõsa kiidab kui ma neid teen!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa