Kasutajate retseptid

Šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: KristinaL
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Kõige enne tuleks valmis teha täidis, kuna see peab seisma vähemalt 6 tundi külmkapis. See samm ei ole kohustuslik aga vahele jätmise puhul tuleb kooki vähemalt 3 tundi enne serveerimist külmas hoida. Täidise valmistamiseks sega omavahel kõik koostisained veevannis. Kõigepealt aja koor kuumaks, lisa suhkur ja seejärel šokolaad. Sega kuni kreemjas. Aseta külmikusse. Järgmisena sulata või. Sega ühes kausis omavahel jahu, suhkur, kakao, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis keefir, munad, sulatatud või/õli ja vaniljesuhkur. Sega kahe kausi sisu kokku ja lisa õrnalt segades kohvi. Taigen valada koogivormi ja panna ahju 175°C juurde 30-35 minutiks. Kui on olemas 2 koogivormi võib taigna kohe pooleks jaotada, et pärast kooki poolitama ei peaks hakkama. Glasuur valmistada veevannis nii, nagu vahetäidis: koor kuumaks ja šokolaad sisse. Sega kuni kreemjas. Kui kook on ahjust võetud, lasta sel jahtuda 30 minutit ja seejärel lõigata pooleks (kui ei ole kasutatud kahte koogivormi). Üks pool asetada kandikule või taldrikule ja peale määrida vahetäidis. Sinna peale asetada teine koogipool ja kergelt suruda. Seejärel määrida peale glasuur ja lasta umbes tund külmikus seista, et glasuur taheneks. Võib kaunistada sulatatud valge šokolaadiga ja küpsistega. PS: Kui esimest korda seda kooki tegin, unustasin kohvi lisada, kuid kook tuli siiski ülimaitsev :)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa