Kasutajate retseptid

Piparkoogi muffinid

Keskmine hinne: 2.19 Autor: BMO
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 5 portsjonit
Jõuluaja lähenedes proovisin midagi uut valmistada ja tulemuseks olid päris maitsvad muffinid. Proovige kindlasti järgi :) Toasoe margariin vahustada suhkruga korralikult, vahustamise käigus lisada munad. Purustada ära piparkoogid, nii et saadud kogus oleks osaliselt tükkis. Purustatud piparkookidele lisada 2 supilusikatäit kakaopulbrit. Saadud segule lisada jahu ning seejärel segada see kokku vahustatud munade ja margariiniga. Kõige viimaks tuleb lisada 1 teelusikatäis söögisoodat ja 1 teelusikatäis kuivpärmi. Soovi korral võib lisada ka pisut õli, mis muudab muffinid pehmemaks. Segades tuleb jälgida, et segu ei oleks liialt ühtlane, vaid pisut tükkis(nii säilitavad muffinid oma vormi paremini). Täida muffinivormid poolest saati (või ka pisut vähema kogusega, kuna mõnes ahjus kerkivad küpsetised kergemini). Küpsetada 220 kraadi juures u. 15-20 min. Küpsetamisel on soovitav kasutada suuremaid muffinivorme, kuna pärmi tõttu kerkivad muffinid päris palju. Glasuur: Munavalge vahustada tugevaks vahuks ja aeglaselt segades lisada tuhksuhkur. Soovi korral võib maitseks lisada pisut riivitud sidrunikoort või sidrunimahla. Katta muffinid glasuuriga ja panna jahedasse kohta tahenema umbes pooleks tunniks. Ja valmis ta ongi, head isu!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa