Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Jõulupärg

Retsept
portsjonile
Taigen: 1 pulk pärmi
3 spl sukkrut
1 tl soola
3 kl piima
3 muna
70g sulatatud võid
5-6 kl jahu
Täidis: 1 pk võid
4 spl kakaod
0,5 kl suhkrut
kaneeli
rosinaid
pähkleid
sukaati
Valmistamine: Hõõru pärm suhkruga. Lisa suhkruga lahtiklopitud munad, sool. Toasoe piim ja sulatatud margariin lisada vaheldumisi jahuga, kuni taigen on sõtkumiseks paraja paksusega. Sõtku väga korralikult!!! Pane taigen kerkima. Toasoe või hõõru suhkru ja kakaaoga ühtlaseks kreemiks. Kui taigen on kerkinud, rulli see 1 cm paksuseks ja määri sellele võikreem. Peale puista rosinad, pähklid, sukaat, kaneel. Rulli taigen kokku. Saadud rull vajuta laiaks. Lõika pikuti kolmeks võrdseks osaks. Venita taignaribad veidi peenemaks ja punu pärjaks. Pärg tõsta küpsetusplaadile. Kõpseta keskmise kuumusega ahjus 30 min. Peale puista tuhksuhkrut või kata šokolaadivõõbaga.

Märksõnad

jõulupärg

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool