Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Ahjupoti jänku kadakamarjade, ürtide ja koorega.

Kasutajate retseptid

Ahjupoti jänku kadakamarjade, ürtide ja koorega.

laanekotkas
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 jänes
3 spl hakitud rosmariini
3 spl hakitud salveid
1 spl purutstatud kadakamarju
2 küünt küüslauku
soola, musta pipart
1 dl valge veini äädikat
1 dl oliivõli
200 ml vasika- või kanapuljongit (maiamad võivad asendada valge veiniga)
200 ml rõõska koort
võid ja õli praadimiseks
Tükelda küülik (tagakoivad, esikovad ja rindmik ning kaks-kolm keretükki). Kui looma kõhuõõnes on rasva, eemalda see ja pane kõrvale. Sega hakitud ürdid, kadakamarjad, küüslauk, sool, pipar, patsuta liha saadud seguga sisse. Lisa äädikas ja õli ning jäta paariks tunniks jahedasse kohta marineeruma. Pühi lihatükid ürditest enam-vähem puhtaks (ära ürte ja õli-äädikasegu ära viska). Sulata pannil tasasel kuumusel või sees küülikurasv ning seejärel pruunista liha kergelt mõlemalt poolt. Aseta lihatükid ahjupotti, kalla peale järelejäänud äädika-ürtidesegu ning puljong või vein. Küpseta ahjus 175 kraadiga 1.5 h. Seejärel tõsta ahjupotil kaas pealt, lisa rõõsk koor ja küpseta lahtises potis liha 200 kraadiga 20 minutit või kuni lihale on tekkinud kerge pruunikas kooriks ja koorekaste on veidi kokku keenud. Tõsta lihatükid vaagnale, kurna kaste läbi sõela ja paku liha juurde. RETSEPTI AUTOR: LIINA KARRON

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke