Kasutajate retseptid

Ahjupoti jänku kadakamarjade, ürtide ja koorega.

Keskmine hinne: 3.5 Autor: laanekotkas
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Tükelda küülik (tagakoivad, esikovad ja rindmik ning kaks-kolm keretükki). Kui looma kõhuõõnes on rasva, eemalda see ja pane kõrvale. Sega hakitud ürdid, kadakamarjad, küüslauk, sool, pipar, patsuta liha saadud seguga sisse. Lisa äädikas ja õli ning jäta paariks tunniks jahedasse kohta marineeruma. Pühi lihatükid ürditest enam-vähem puhtaks (ära ürte ja õli-äädikasegu ära viska). Sulata pannil tasasel kuumusel või sees küülikurasv ning seejärel pruunista liha kergelt mõlemalt poolt. Aseta lihatükid ahjupotti, kalla peale järelejäänud äädika-ürtidesegu ning puljong või vein. Küpseta ahjus 175 kraadiga 1.5 h. Seejärel tõsta ahjupotil kaas pealt, lisa rõõsk koor ja küpseta lahtises potis liha 200 kraadiga 20 minutit või kuni lihale on tekkinud kerge pruunikas kooriks ja koorekaste on veidi kokku keenud. Tõsta lihatükid vaagnale, kurna kaste läbi sõela ja paku liha juurde. RETSEPTI AUTOR: LIINA KARRON
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa