Kasutajate retseptid

šokolaadi kirsitort

Keskmine hinne: 3.5 Autor: heletalv
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
*Kõige parem on, kui sul tuleb umbes pool tundi enne küpsetama asumist meelde munad ja vajalik kogus piima külmkapist välja võtta. *Pane ahi 180 kraadi peale sooja. *Määri tordivorm hoolikalt võiga. Võid veel lõigata küpsetuspaberist ümmarguse tüki, mis katab täpselt tordivormi põhja. Nii saad pärast tordipõhja lihtsamini kätte. *Sulata väikeses potis või. Lisa sellesse kakao, sega ühtlaseks ja jäta jahtuma. *Mõõda ühte kaussi jahu ja küpsetuspulber ning sega hoolikalt läbi. *Vahusta teises kausis munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. *Sega kuivad ained ettevaatlikult munavahtu. Lisa siis või-kakaosegu ja piim ning sega ühtlaseks. *Kalla tainas vormi ja küpseta umbes 30 minutit. *Põhi on valmis, kui see tõmbub vormi servadest veidi eemale ja kui koogi keskele pistetud tiku külge ei jää tainast. *Lase põhjal jahtuda. *Tordipõhja võid ka juba eelmisel päeval valmis küpsetada. *Lõika jahtunud tordipõhi horisontaalselt pooleks, nii et saad kaks kihti. *Kurna kompotikirsid kausi kohale asetatud sõelal. Hüva leent läheb sul vaja tordi immutamiseks ja ülejäänust saad teha morssi:) *Vahusta koor suhkruga. *Aseta alumine tordikiht serveerimistaldrikule ja immuta see ühtlaselt umbes 5 sl kirsikompotivedelikuga. Lao põhjale tihedalt kiht kirsse. Kui soovid, võid mõned kirsid jätta ka tordi peale kaunistuseks. *Määri kirssidele umbes kolmandik vahustatud koorest. *Aseta ettevaatlikult peale teine tordikiht ja immuta see samamoodi 5 sl. kompotivedelikuga. *Määri tordi peale teine kolmandik vahukoorest. *Viimane kolmandik kanna tordi külgedele kas ettevaatlikult noaga või siis kogipintsi abil. Riivi šokolaad peenemat sorti riiviga ja puista puru ühtlaselt tordile. Retsept on raamatust:LAPSED,SÖÖMA! Maitsvat toitu laiast ilmast See tort on meie pere suur lastelemmik ja suuredki söövad hea meelega:)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa