Uudiskiri Instagram Facebook
 
Retsept
portsjonile
Põhi: 150g võid, 0,5 dl suhkrut, 2 munakollast, 2 dl jahu, 0,5 dl kartulijahu
Täidis: 2 dl vett, 2 munakollast, 3 sl kartulijahu, 1,5 dl suhkrut, 2 sl võid, 2 sl sidrunimahla, 1 sl riivitud sidrunikoort
Kate: 4 munavalget, 8 sl suhkrut
Valmista täidis: sega omavahel munakollased, suhkur, või, vesi ja jahu keedupotis. Kuumuta paksenemiseni. Maitsesta jahtunud segu sidrunimahla ja -koorega. Vahusta või suhkruga, lisa munakollased, jahui ning sega taignaks. Pane taigen eelnevalt võiga määritud vormi. Küpseta 180-kraadises kuumuses ahju alaosas 20 minutit. Seejärel vala täidis küpsetatud koogipõhjale. Vahusta munavalge suhkruga kõvaks vahuks ja vala täidise peale. Küpseta kooki veel mõni hetk 225-kraadises kuumuses.

Märksõnad

pisarakook

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga