Kasutajate retseptid

Ploomid omas mahlas

Keskmine hinne: 3.5 Autor: mmmk
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Tegin esimest korda möödunud suvel ning nüüd sai purk lahti tehtud. Muidugi Maitse asi, aga minu meelest viib keele alla. Retsepti järgi just tumedad, sest ise tegin neist ning ei olnud eriti viitsimist ekperementeerida, kuna ei teadnud veel mis asjast tuleb. Mõnus naturaalne ja kergelt hapukas. Ettevalmistuseks tuleks võtta võimalikult lai pott ning panna vesi soojenema, pesta ja panna potti soovitatavalt umbes 300g- st justkui veevann. Purgid soojenevad veega ja ei lähe lõhki, lasta potis oleval veel keeda. Ploomid lõigata pooleks eemaldada kivi ning laduda purkidesse, peale igat kihti lisatud ploome kihikuti, raputada peale umbes 1 tl suhkurt. Purgid täis ning ploomid hakkavad podisema, peab neid hakkama ümber laduma st iga purk peab olema &#034kurguni&#034 täis, lasta podiseda pehmeks ning keerata purgid kinni. Ploomid peab just seetõttu purkidesse täis laduma( ühest teistesse) podisemise ajal, et olen kuskilt kuulnud, et justkui pidid hallitama minema, kui purk ei ole täiesti täis kinni keeramisel. Tegin nii nagu õpetati.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa