Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

LÕHEPULGAD BASIILIKU-TOMATIKASTMEGA

Kasutajate retseptid

LÕHEPULGAD BASIILIKU-TOMATIKASTMEGA

tikafi
PrindiSoovita sõbrale
kuni 20 min
Retsept
portsjonile
700 g lõhefileed
2 muna
75 g värsket saiapuru
3 spl värskelt riivitud parmesaniu v. muud kõvat juustu
soola ja pipart
basiiliku-tomatikaste:
1 spl oliivõli
1 sibul,peeneks hakitud
1-2 küüslaugu küünt,purustatud
400 g hakitud konservtomateid
1 tl suhkrut
1 väike kimp basiilikut
viimistluseks:
2 spl oliivõli
25 g võid
ribastatud basiilikulehti
sidrunisektoreid
Lõigake lõhefilee õhukesteks 1 cm laiusteks viiludeks. Kloppige munad vähese soola ja pippraga madalas kausis lahti.Segage taldrikul parmesani juust ja saiapuru.Kastke lõheviilud kummaltki poolt esmalt munasegusse,siis saiasegusse ja asetage küpsetusplaadile.Hoidke kuni küpsetamiseni külmkapis. Kastme valmistamiseks kuumutage väikeses kastrulis õli,lisage sibul ja küüslauk ning praadige 5 minutit,aeg-ajalt segades,kuni need pehmenevad.Segage juurde konservtomatid,suhkur,sool ja pipar.Laske 5 minutit haududa ja segage aeg-ajalt,kuni kaste pakseneb.Hakkige 2 spl basiilikut ja pange kastmesse.Võtke kastrul tulelt ja hoitke soojas. Kui olete valmis toitu serveerima,kuumutage praepannil pool allesjäänud või-ja õlikogusest,laduge pannile kalaribad,nii palju kui neid kenasti ära mahub ja praadige 5 minutit,pöörates ribadel korra või kaks teist külge kuni kala muutub kuldpruuniks.Tõstke valmis kalaribad pannilt majapidamispaberile nõrguma ning praadige ülejäänud lõheribad järelejäänud õli ja võiga.Jaotage lõhepulgad serveerimistaldrikutele,kaunistage mõne rebitud basiilikulehekestega ja serveerige sidrunisektoritega.Ajage kaste kuumaks ja serveerige eraldi kausis.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes