Uudiskiri Instagram Facebook
 
Retsept
portsjonile
Pelmeenide täidiseks on hakklihamass.1kg pelmeenide saamiseks võetakse toiduaineid järgmisel hulgal:
TAIGEN:
330 g jahu
115 g vett
1 muna(sellest 1/2 taignasse,teine pool pintseldamiseks)
6 g (1tl) soola
jahusõelutakse,vesi segatakse poole muna ja soolaga,sõtkutakse kiiresti sitkeks taignaks ja lastakse jahu paisumiseks 20-30 minutit seista.Taigen vaalitakse õhukeseks,1-1 1/2 mm paksuseks leheks ja pintseldatakse munaga.Taigna servast paar sentimeetrit kaugemale,vahedega 2-3 cm,tõstetakse teelusikaga väikesed täidisekuhjakesed.Taigna serv tõstetakse üle täidise,surutakse esmalt käeservaga kinni ja võetakse siis vormiga poolümmargused pirukad.keedetakse kohe või hoitakse külmas. Täidise jaoks läbistatakse toiduained hakkmasinast,klopitakse veega ja maitsestatakse. Pelmeenid antakse lauale keedetult või praetult.Lisandiks sulavõi,hapukoor,juust,tomatikaste,koorekaste vm.Pelmeenid võib kastmes ka üle küpsetada.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes