Kasutajate retseptid

Rootsi Vastlakuklid

Keskmine hinne: 3.5 Autor: kiisukene91
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 5 portsjonit
1.Sulata rasvaine ja kalla sisse piim. Soojenda segu käesoojuseni, 37 kraadi. Lahusta pärm kausis väheses vedelikus. Lisa ülejäänud taignavedelik, sool, suhkus ja muna. Sega põdrasarvesool vähese jahuga ja lisa see taignale. Sõtku sisse nii palju jahu, et tainas jääks kergesti töödeldav (lööb kausi küljest lahti). Lase taignal seista kaane all või rätiku all soojas kohas u 20-30 min, et kerkiks u poole suuremaks.
2.Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku ühtlaseks. Vormi kuklid. Lase kerkida kaetuna u 20 min. Määri lahtiklopitud minaga.
3.Küpseta ahju keskosas 250* juures 5-10 min. Lase rätiku all restil jahtuda.
4.Kasta mandlid kuuma vette, seejärel koori ja jahvata. Lõika kuklitelt müts maha. Võta suurem osa pehmest sisust välja ja sega see mandlite, suhkru ja piima või koorega. Täidis peab jääma üsna vedel. Pane täidis kuklitesse ja kaunista vahukoorega. Pane "müts" peale ja puista soovikorral tuhksuhkruga üle.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eva 11.veeb 2013 13:19
Retseptis on viga. Mandlite asemel on mõeldud ikka mandlimassi või martsipani.
1