Kasutajate retseptid

Vastlakuklid toorjuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Siramisu
Kogus: 1 portsjon
Taigna valmistamiseks pane kaussi pool piimast. Leigele piimale sega juurde pärm, veidi suhkrut ja odrajahu. Sega tainas ühtlaseks ning laske soojas riidega kaetult kerkida (kerkimisaeg on pikem kui valge nisujahu korral), kuni maht on kasvanud 2 korda. Siis lisa suhkruga lahtiklopitud munad, ülejäänud piim, sool ja maitseained, sõelu juurde nisujahu. Sõtku tainas ühtlaseks, lisades samal ajal vähehaaval sulavõid. Sõtku seni, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Pane tainas uuesti sooja kohta riidega kaetult paisuma. Kui see on kerkinud (pind kumer), vormi jahusel laual umbes 6 cm läbimõõduga vorstike, mis lõika 25 tükiks. Veereta peopesas ümarad kuklid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning laske õhuliseks kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munavalgega ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. Pärast ahjust võtmist pane kuklid lauale, piserda leige veega, kata puhta rätiga. Jahtumise ajal valmista täidis. Sega puulusikaga kohupiim või toorjuust, kohviveskis pulbristatud pähklid või küpsised ja mesi või suhkur, kuni tekib kohev mass. Jahtunud kuklitel lõika pealt kaaneke ära ning uurista veidi sisu välja. Õõnsusesse pane marjapüreed või sügavkülmutatud suhkrustatud marju. Siis tõsta lusikaga või pigista läbi kondiitrikotikese peale kohupiima- või toorjuustutäidis, mis kata äralõigatud saiatükikesega. Kuklitele riputa peale tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa