Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Ema lihapirukad

Kasutajate retseptid

Ema lihapirukad

Meelis
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g jahu, 200 g margariini, 25 g pärmi, soola,(suhkrut, 1/3 klaasi piima, 1-2 muna, lisan 1/2 klaasi külma vett.
Tæidis:
0,5 kg hakkliha(praadida läbi), 3 keedetud muna, 2 hakitud sibulat, soola , pipart, MUSKAATPÄHKLIT
Pärmi-muretaigen Salme Masso järgi: Jahu, rasvaine, peenendatud pärm,sool hakkida segamini, lisada piim ja segada taignaks. Mina teen seda teisiti: Hõõrun pärmi vähese vee ja suhkruga vedelaks, klopin sisse 1-2 muna, lisan 1/2 klaasi külma vett, 0,5 tl. soola, segan käega ja siis sulatatud margariin(ei tohi olla nii tuline ,et pärmirakud tapab, alla 35 kraadi) otsa ja segi sõtkuda. Tainas peab olema parajalt pehme, aga rullitav. Täidis: Parem oleks see täidis siiski pasteedilaadseks blenderdada või hakklihamasinast läbi lasta, alustades sibilast, siis liha ja lõpuks munad. Muskaat on oluline .Suhtu ainete kogustesse loominguliselt

Märksõnad

emalihapirukad

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga