Kasutajate retseptid

Pärmitaigen (eelkergitusega)

Keskmine hinne: 2.97 Autor: catucas
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Eelkergitus: sega toasoe pärm 1dl suhkruga, lisa 4dl soojendatud piima (nb! ei tohi liiga kuumaks lasta), sega. Lisa 5dl jahu kuhu lisa ka veidi soola ja sega ühtlaseks massiks. Aseta soojale kohale kerkima köögirätiku alla u 30 minutiks. Lisa eelkergitatud taignale ülejäänud 1dl suhkrut, 1tl kardemoni, sega kergelt. Lisa 5dl jahu, sega kergelt lisa 3spl õli ja alusta sõtkumist. Sõtkumise ajal lisa aegajalt ülejäänud 0.5dl jahu (nb! jahu olgu pigem vähem kui rohkem), et taigen sõrmede küljest lahti tuleks kui taigen hoiab juba vormi lisa viimane spl õli ja vormi taignast ümmargune pätsike ja aseta uuesti köögirätiku alla kerkima nii u 1 tunniks. Taigen sobib kringlite, stritslite ja pirukate küpsetamiseks. Antud kogusest saab küpsetada 30tk kaneelisaiu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa