Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Šokolaadi-vaarika pavlova

Kasutajate retseptid

Šokolaadi-vaarika pavlova

liilia21
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI:
6 munavalget
300g suhkrut (soovitan tavalise suhkru köögikombainiga peenemaks jahvatada, siis sulab kiiremini)
3 sl kakaopulbrit
1 tl punase veini või balsamiäädikat
50g tumedat šokolaadi, hakitud väikesteks tükideks Fatzeri
KATTE:
500 ml vahukoort
500g värskeid vaarikaid
2-3 sl riivitud tumedat šokolaadi
Põhja tegemine:Soojenda ahi 180 kraadini, kata plaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad, kuni pinnale moodustuvad vahused tipud. Seejärel lisa lusikahaaval munadele suhkrut ja klopi edasi, kuni besee on kõva ja läikiv. Lisa kakaopulber, äädikas ja šokolaaditükid, sega vaikselt läbi, kuni tainas on ühtlaselt tume. Tõsta mass küpsetuspaberile, silu küljed ja pealispind. Pane ahju ja vähenda kohe kuumust 150 kraadini. Küpseta tund kuni tund poolteist. Kui põhi valmis on, on küljed murenenud ja kuivad, aga keskele vajutades peab kook natuke vetruma. Keera ahi kinni, ava uks ja lase tal ahjus täielikult jahtuda. Minul järgnes sellele kohe õrn pauk ja kook kukkus keskelt sisse, see on täiesti loomulik ja ei riku kooki ära. Vahetult enne serveerimist keera kook taldrikule. Vahusta vahukoor ja määri koogile. Pane peale vaarikad ja riivi šokolaadi.

KOMMENTAARID

Reili 04.dets 2017 09:57
Retsepti juurde lisatud pilt on plagiaat või kui soovite kasutada võõrast pilti, siis tuleks lisada sinna ka vihje autorile. Pilt on võetud Nigella.com lehelt - https://www.nigel-
la.com/recipes/choco-
late-raspberry-
pavlova
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes