Kasutajate retseptid

Rikkalik Leivasupp

Keskmine hinne: 3.5 Autor: valgekala
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
Selle retsepti järgi saab päris suure koguse mõnusat tummist suppi, mina valmistasin seda 4 l potti. Kõigepealt astada potti pooleks murtud leivaviilud ning siis vesi peale. Kui leib on seisnud ja kõvem, siis lasta leivadel veel u 20 min enne supi keetmist liguneda, kui leib on pehme, võib kohe edasi minna. Pott asetada pliidile. Kohe võib lisada veel rosinad ja kuivatatud aprikoosid. Lasta supil keema tõusta. Seejärel lisada puhastatud ja suupärasteks viiludeks lõigatud õunad, suhkur ning näpuotsatäis soola. Keeta kuni leivast on saanud ühtlane mass ja õunad on parjalt pehmed (u 10 min). Kui supp tundub liiga paks võib vabalt vahepeal veidike vett lisada. Kui nüüd suppi maitsta, tundub see magus kuid iseloomutult läila, seepärast tuleks lisada sidrunihapet. Seejärel lisada teised maitseained, vastavalt maitsele. Mina lisasin u 1 spl kardemoni, 0,5 spl jahvatatud ingveri ja muskaatpähklit ning lõpuks 2 kuhjuga spl kaneeli. Võib muidugi lisada omapoolt mõnda huvitatavat maitset, mina kasutasin lihtsalt olemasolevaid. Ja nüüd ongi supp valmis. Võtta tulelt ja lasta pisut jahtuda. Paljud armastavad süüa seda koos hapukoorega, aga mina leian, et kui supp on ikka piisavalt hästi tehtud, siis miks seda hapukoorega rikkuda :)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa