Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

pelmeenid venepäraselt

Kasutajate retseptid

pelmeenid venepäraselt

Hades
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TAIGEN:
1 kg nisujahu
0,5 l keefiri
1 tk kanamuna
soola (kui soovi võib lisada taignale ka mingit värvi andvat maitseainet - peedimahla, tilli jne)
-----
TÄIDIS (tradits.):
1 kg hakkliha (kas 1:1 siga:veis või 1:1:1 siga:veis:lammas)
2 tk mugulsibulat või 7-8 küünt küüslauku sibula asendamiseks
soola, pipart, maitseaineid
Võib kasutada ka suitsukala ja küüslaugutäidist (proovitud ja oivaline), magusat kohupiimatäidist jne.
Tähelepanu: Üle 60 min võtab aega kui kõik 100 ära teha. Pelmeeni retsepti idee on, et jahu kogus ja täidise kogus (jahu ja hakkliha) oleksid võrdsed.
pelmeene 100 tk, suured
Sega taigen kokku ja sõtku hästi ühtlaseks massiks ning jäta 30-45min seisma. Sega ka täidis kokku ja jäta sama kauaks maitsestuma. rulli vähese jahuga taigen õhukeseks - üris pikalt peab rullima, ning perforeeri klaasiga taignast kettad (paaris arv tk). Pooltele ketastele pane 1 tl täidisemassi, niisuta taignaketta äärt veega (sama tee teise kettaga) ja suru kaks ketast ilusti ja tugevalt kokku. Kata või jäta pelmeen jahuga ning aseta õhukätte tahenema. Edasi saad valida kas jagad pelmeenid portsjoniteks ja säilitad sügavkülmas või alustad keetmist. Keet on sobilik kas puljongis või soolases vees, millele on lisatud 4-5 loorberilehte (maitse järgi ka rohkem). Head Isu!

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool