Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Maasika-vahukoore tort

Kasutajate retseptid

Maasika-vahukoore tort

drixy
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
Põhi:
5 muna
1,25 dl jahu
1,25 dl kartulijahu
1,25 tl küpsetuspulber ( tl kuhjaga)
1,25 dl suhkur
200 g tume shokolaad
235 g või
1 tl vanillisuhkur
Täidis:
200 g vahukoor
1 dl suhkur
3 spl kakaopulbrit
Kate:
200 g vahukoor
1 dl suhkur
värsked maasikad
PõHI : 1) Võta lahtikäidav küpsetusvorm ja määri või ja jahuga. 2) Eralda munavalged munakollastest ja vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. 3) Lisa munavahule ükshaaval munakollased. Vahusta veel natuke. 4) Sulata või ja shokolaad eraldi anumates. 6) Sega kuivained omavahel ja lisa läbi s6ela raputades munavahule. 7) Sulanud võile lisa sulanud shokolaad ja vanillisuhkur ning sega ühtlaseks massiks. 8) Lisa shokolaadi-või segu ettevaatlikult eelnevalt valmis segatud tainale. 9) Küpseta tainas 175 kraadi juures 35 minutit. TÄIDIS: 1) Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks kreemiks. 2) Lisa vahukoorele kakaopulber ja sega helepruuniks massiks. KATE : 1) Vahusta vahukoor suhkruga. 2) Lõika maasikad 0,5 cm laiusteks ketasteks. LõPETUSEKS : 1) Lõika jahtunud tordipõhi keskelt pooleks (kaks ketast). 2) Immuta mõlemad põhja pooled rammusa piimaga või kohvikoorega. 3) Lisa alumisele põhjale kakaosegune vahukoor ja aseta selle peale teine osa põhjast. 4) Katteks määri vahukoor ja vahukoore peale aseta maasika kettad. NB! Parima maitse saavutamiseks hoida külmkapis ca. üks tund, siis on tort meeldivalt läbi imbunud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes