Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Lehterkukkeseene pirukas

Kasutajate retseptid

Lehterkukkeseene pirukas

eelike
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
Lehterkukeseened(suppilovahvero) on soomlaste lemmikseened - neid kuivatatakse, külmutatakse ja kasutatakse mitmetes eri toitudes. Ise olen kasutanud pirukates ja suppides ja ka kastmetes.
Taigen
100g vöid
1dl riivitud juustu
1,5 dl nisujahu
0,5 dl vett
umbes 4 dl lehterkukkeseeni
Täidis
0,5 pakki peekonit
10 cm porrut
2 dl kohvikoort
2 dl riivjuustu (emmental)
4 viilu sinki
1 muna
maitsestamiseks valge pipar ja haraputk
Taigen
1. Näpi vöi ja jahu segamini
2. Lisa vesi ja riivjuust ja sega ruttu taigen
3. Laota taigen vormi pöhja ja seintele.
4. Tee kahvliga augud ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10 min.
Täidis
1. Tükelda sink ja peekon ning porru
2. Sega koor, muna ja maitseained
3. Kuumuta seened üleliigse vedeliku aurustamiseks
4. Prae seejärel seeni koos peekoniha pannil
5. Kalla segu küpsetatud taignale
6. Lisa porru ja sink
7. Riputa peale juust ja kalla peale koore-muna segu
8. Küpseta 15-20 min 200 kraadi juures seni kuni pirukas on kuldpruun.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes