Kasutajate retseptid

Hõrk broilerifilee apelsinises marinaadis koos leivaga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: sweedie
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 3 portsjonit
Lõigu broilerifilee umbes 5cm x 5cm kuubikuteks ning aseta kaussi. Sega kokku maitsestamata jogurt, keefir, apelsinimahl, sool, sweet chili kaste ning maitseained. Maitse! Kui tundub et marinaad on hea pehme maitsega on apelsinimahl olnud liiga tugev, sega juurde veel vürtse ja soola-pipart kuni segu on väga vürtsine. Pane broilerifilee marinaadi ning lase üleöö külmas marineerida. Mina katsin marinaadikausi kilega, et teised lõhnad lihale kallale ei kipuks külmikus. Järgmisel päeval pane grillimiseks mõeldud puidust tikud külma vette likku umbes pooleks tunniks, siis nad ei põle ära grillimise ajal. Pane grill sooja. Mina kasutasin tavalist söegrilli: söed grillile, süütevedelikuga üle ning tuli otsa, grill soojenes kasutamisvalmiks umbes 10 minutiga. Sega kokku salat: pese ja puhasta juurviljad, puuviljad ning lõigu parajateks tükkideks. Vala peale hapukoor ning mädarõigas, sega. Lõigu paprikad umbes 5cm x 5cm tükkideks. Lüki broilerifileetükid vaheldumisi paprikaga tikkudele ning aseta grillile. Grilli olenevalt ilmast ning grilli temperatuurist umbes 13-18 minutit. Küpsust saad testida kahvliga, kui broileriliha tuleb ilusasti ribadena lahti on ta valmis. Ära marinaadi ära viska. 5 minutit enne broileri valmimist lõika leivaviilud kolmnurkadeks, kasta järgi jäänud broileri marinaadi sisse ning aseta grillile. Grilli olenevalt ilmast ja grilli temperatuurist u 5-8 minutit, kuni leib on kuldpruun. Grilli leiba pigem ääre pool, et teda väga ära ei kõrvetaks. Serveeri vardaid leivaga ning salatiga. Salatit võid edukalt ka leivalt süüa, siis on leib mahedam.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa