Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Seene-veinikaste

Retsept
portsjonile
115 g (1 tass) väikseid seeni
50g (4spl) võid
3 tükki ilma kamaratta ja läbikasvanud peekonit, hakitud
1 porgand hakitud
1 sellerivars hakitud
3 peeneks hakitud salottsibul
25 g nisujahu
600 ml kuuma pruuni puljongit
1 kimp maitsetaimi
30 ml 2 spl tomatipüreed
120 ml valget veini
30 ml brändit
15 ml värsket hakitud peterselli
soola ja jahvat. musta pipart
eemalda seenelt jalad ja haki peeneks, viiluta seenekübarad ja pane kõrvale ootama. Sulata pool võist paksupõhjalises kastrulis ja prae peekonit 2-3 min., lisa hakitud seenejalad koos porgandiga ja selleriga, seejärel sega juurde 2/3 hakitud sibulat, prae 5 min, kuni köögiviljad on kergelt pruunistatud. Sega juurde jahu ja keeda 5-10 min, kuni kaste saab ilusa PRUUNI VÄRVI, LISA VÄHEHAAVAL PULJONG, SEGA PIDEVALT, LISA MAITSETAIMED ja tomatipüree, hauta tunnike. Kuumuta ülejäänud või väikses kastrulis ja prae ülejäänud sibul pehmeks, lisa alles hoitud seeneviilud ja kuumuta, kuni kaste hakkab pruunistuma, vala juurde vein ja brändi,hauta koos kuni vedelik on poole võrra vähenenud, lisa petersell ja maitsesta soola-pipraga,vala kastmed kokku ja kuumuta segades, võta maitsetaimed välja ja serveeri koos grillitud või küpsetatud sea-kanalihaga

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes