Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Deps (Iraagi rahvustoit)

Kasutajate retseptid

Deps (Iraagi rahvustoit)

gusto
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
kartul ~ 1kg
baklašaan ~ 5tk
lamba või veise filee ~ 1,2kg
suured tomatid ~ 6tk
suured sibulad ~ 5-6tk
paprika ~ 3tk
küüslauk ~ maitseks paar küünt
tomatipüree - ca 200g
riis - vastavalt sööjate arvule
õhuke lavash - vastavalt sööjate arvule
Lõika liha ribadeks ja hauta eemaldades aeg ajalt vahtu. Lõika baklašaanid jämedateks ketasteks ning lõika ketastelt ~ 3cm vahedega koor maha (koor annab ka maitset) ning pane pannile, kus on eelnevalt paari cm kiht rapsiõli kuumaks aetud. Baklašaanidel lastakse kergelt tiksuda (ei küpsetata tõsiselt) ning tõstetakse seejärel salvrätikule nirguma. Sama jämedad viilud lõigatakse kartulist, sibulast ja tomatist. Kartul ja sibul kuumutatakse samal viisil, kui baklašaanid (kerge kuumutamine). Lõikuge paprika viiludeks, tükeldage küüslauguküüned. Kui liha on haudunud (valma) kallake vesi ära ning laotage liha uuesti haudepotti, potipõhi tehke eelnevalt kergelt õliseks. Liha peale laotage sibulad, tomat, baklšaan, küüslauk, paprika, kartul, sibul, tomat (järjekord ei ole väga oluline, kuid liha peab olema põhjas) ning kallake peale 200g tomatipastat. Eesti päraselt võiks lisada seeni vms. Laotamise vahepeal maitsetatakse vaid soolaga, kuid soovikorral võib lisada ka muud. Pane kaan peale või sulge hõbepaberiga ning tõsta pott ahju 250C juurde maksimum kuumutusele ning lase hõrgul roal ~ 60 minutit tõmmata, seejärel viska aeg ajalt pilk peale - toit on valmis, kui koostisosad on muutunud pehmeks massiks ning on niiskuse väljumise tõttu ~2cm jagu langenud (madalamale vajunud). Pese riis puhtaks ning keeda läbi. Serveeri poti sisu suurel plaadil, kus igaüks võib seda tõsta segamini riisiga lavashi vahele ning maailma kõige maitsvamat rooga nautida.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes