Kasutajate retseptid

Deps (Iraagi rahvustoit)

Keskmine hinne: 3.5 Autor: gusto
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Lõika liha ribadeks ja hauta eemaldades aeg ajalt vahtu. Lõika baklašaanid jämedateks ketasteks ning lõika ketastelt ~ 3cm vahedega koor maha (koor annab ka maitset) ning pane pannile, kus on eelnevalt paari cm kiht rapsiõli kuumaks aetud. Baklašaanidel lastakse kergelt tiksuda (ei küpsetata tõsiselt) ning tõstetakse seejärel salvrätikule nirguma. Sama jämedad viilud lõigatakse kartulist, sibulast ja tomatist. Kartul ja sibul kuumutatakse samal viisil, kui baklašaanid (kerge kuumutamine). Lõikuge paprika viiludeks, tükeldage küüslauguküüned. Kui liha on haudunud (valma) kallake vesi ära ning laotage liha uuesti haudepotti, potipõhi tehke eelnevalt kergelt õliseks. Liha peale laotage sibulad, tomat, baklšaan, küüslauk, paprika, kartul, sibul, tomat (järjekord ei ole väga oluline, kuid liha peab olema põhjas) ning kallake peale 200g tomatipastat. Eesti päraselt võiks lisada seeni vms. Laotamise vahepeal maitsetatakse vaid soolaga, kuid soovikorral võib lisada ka muud. Pane kaan peale või sulge hõbepaberiga ning tõsta pott ahju 250C juurde maksimum kuumutusele ning lase hõrgul roal ~ 60 minutit tõmmata, seejärel viska aeg ajalt pilk peale - toit on valmis, kui koostisosad on muutunud pehmeks massiks ning on niiskuse väljumise tõttu ~2cm jagu langenud (madalamale vajunud). Pese riis puhtaks ning keeda läbi. Serveeri poti sisu suurel plaadil, kus igaüks võib seda tõsta segamini riisiga lavashi vahele ning maailma kõige maitsvamat rooga nautida.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa