Kasutajate retseptid

Kõrvitsapirukad

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Kadri_cy
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Pane kaussi kõrvitsatükid, rosinad, keedetud tang, õli, sool, suhkur, kaneel ja pipar ning sega. Jäta ööseks seisma külma kohta.

Taina jaoks sega kokku jahu, vesi, õli ja äädikas. Sõtku jahuga katud laual, kuni on ühtlane. Pane ahi sooja 200 kraadile. Rulli tainas laual õhukeseks ning lõika välja alustassi suurused kettad. Selleks võid kasutada pirukalõikurit või võta alustass appi ning lõigata ümbert noaga. Määri ketaste servad külma veega. Iga ketta keskele aseta dessertlusikatäis segu ning tösta ketta üks serv üle. Mätsi ääred korralikult kokku.

Pane ahjuplaadile, tee kahvliga paar auku sisse ning määri pealt munaga. Küpseta ahjus, kuni pirukad on kuldsed. Sellest kogusest saab umbes 60-70 väikest pirukat.

See on tüüpiline Küprose kõrvitsa pirukas. Neid võib ka suuremaid teha. Näiteks ketaste lõikamiseks kasutada hoopis väiksemat praetaldrikut. Need pirukad on originaalis natuke soolased ja natuke magusad. Mulle endale meeldivad nad pigem magusad. Kõrvitsale ei pea suhkrut lisama, kuna rosinad annavad palju magusust niigi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kadri 30.okt 2015 18:13
Kuni pirukad on kuldpruunid.
Anniki 22.dets 2013 19:15
Üks pisiasi on puudu. Kaua need ahjus küpsema peavad?
1